Wednesday, December 8, 2010

Gruodžio 16, 17d,ketvirtadienis, penktadienis, 16-18h - Gruodžio 18d., šeštadienis, 12-15h Šiaulių Didždvario gimnazija




Jungtinų Tautų Simuliacija (Model United Nations)- tai JT procedūrų akademinė simuliacija, siekianti pagilinti dalyvių žinias apie pilietiškumą, esamus aktualius įvykius ir problemas pasaulyje, efektyvų bendravimą, globalizaciją bei įvairiapusę diplomatiją.

Šiaulių Didždvario gimnazijos UNESCO klubo rengiama Jungtinių Tautų Simuliacija (DG UNESCO MUN) – tai kelių žmonių, dalyvavusių RCNUWN MUN‘e (Red Cross Nordic United World School Model United Nations), iniciatyva. Šis MUN‘as – pirmasis mūsų bandymas organizuoti tokio tipo renginį. Kai patys esame naujokai, maloniai pasitiksime nepatyrusius, ne viską mokančius ir žinančius, bet motyvuotus dalyvius. Beje, neverta nerimauti ir dėl anglų kalbos, visi puikiai suprantame, kad moksleiviai iš Lietuvos susirinks į šitą renginį.

MUN‘as mums patiko, todėl jį ir parvežame į Šiaulius. Tikimės, kad jis patiks ir jums, o nepabandęs nesužinosi.

Šis renginys susideda iš šių dalių:
Gruodžio 9d., ketvirtadienis, 16h – MUN‘o, komitetų temų* pristatymas ir paaiškinimas. Nieko ruoštis tam nereikia. Dalyvavimas nebūtinas, bet stipriai rekomenduotinas.

Gruodžio 16, 17d., ketvirtadienis, penktadienis, 16-18h – Darbas komitetuose. Prasideda diskusijos, sprendimų ieškojimas praeitą ketvirtadienį pateiktai temai (problemai).

Gruodžio 18d., šeštadienis, 12-15h. – Generalinė Asamblėja (t.y. surastų sprendimų pateikimas susirinkus visiems komitetams).


* Komitetų temos – tai realios naujausios ir aktualiausios problemos/įvykiai pasaulyje

Komitetai:
1) Security Council
2) ECOSOC
3) Peacekeeping Committee
4) Human Rights Council


SUSIDOMĖJAI?KILO NEAIŠKUMŲ?
RAŠYK el. paštu: rugile.zickaite@gmail.com

Laukiame Jūsų laiškų ir iki susitikimo Didždvario gimnazijoje! :)

No comments:

Post a Comment